Ambtenaren katwijk rijden electrisch – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Ambtenaren katwijk rijden electrisch

De landmeters van team Vastgoed en Geo-informatie en de GOA’s van team Handhaving uit Katwijk rijden sinds kort in de eerste volledig elektrische auto’s van het gemeentelijk wagenpark. Zowel de landmeters als de GOA’s maken veel korte ritten. Dat maakt elektrisch rijden bijzonder rendabel.

Bij aanschaf is een elektrische auto duurder maar op termijn wordt flink bespaard op brandstof en onderhoud. Want het aandeel verbruik van fossiele brandstoffen bij mobiliteit is hoog.

©Katwijk 2017

Wethouder Jacco Knape: “Daarom stimuleert de gemeente duurzame mobiliteit. Wanneer auto’s in ons wagenpark vervangen moeten worden dan wordt gekeken naar de meest duurzame oplossing”. Elektrisch rijden draagt bij aan een schoner en stiller Nederland.

De gemeente hoopt dat steeds meer inwoners, bedrijven en instellingen bij de aanschaf van een nieuwe auto het elektrisch rijden als serieuze optie overwegen. In Katwijk zijn tot nu toe al bijna 60 openbare laadpalen. Het is ook mogelijk om een laadpaal op eigen terrein (oprit of parkeergelegenheid) te plaatsen. Dit mag in Katwijk zonder vergunning.

Bron Katwijk, 24 oktober 2017

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *