Alphen aan den Rijn gunt WMO aan Dichtbij in de Rijnstreek – Aanbestedingsnieuws

Alphen aan den Rijn gunt WMO aan Dichtbij in de Rijnstreek

Gemeente Alphen aan de Rijn heeft een opdracht voor WMO-ondersteuning gegund aan de corporatie Dichtbij in de Rijnstreek. Inwoners die ondersteuning nodig hebben op diverse levensgebieden, kunnen daarvoor hulp krijgen, denk aan mensen met psychische problematiek, een beperking of chronische ziekte. Per 1 januari 2022 gaat Coöperatie Dichtbij in de Rijnstreek aan de slag in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem, voor de opdracht ondersteuning.

Vanaf 1 januari 2022  kunnen inwoners terecht bij de Coöperatie Dichtbij in de Rijnstreek, met de volgende leden: Kwadraad, Gemiva, Activite, de Binnenvest, Ipse de Bruggen, Kwintes en Sociaal Domein Kompas. Voor inwoners die Wmo-ondersteuning hebben via Participe zoals huishoudelijke hulp, een rolstoel of Persoons Gebonden Budget (PGB) verandert er nu niets, zij behouden deze ondersteuning. In het najaar horen deze mensen welke partij per 2022 de Wmo-ondersteuning regelt Voor inwoners die nu ondersteuning krijgen van Tom in buurt, Gewoon Thuis en Lumen verandert er dit jaar niets. Met hen wordt dit najaar contact opgenomen door de nieuwe partij vanaf 2022.

©Pixabay 2017

Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert dat diverse organisaties met gespecialiseerde medewerkers deze ondersteuning voor u organiseren. Meerdere afspraken die Gemeente Alphen aan den Rijn met dit soort organisaties heeft, lopen af. Daarom heeft de gemeente nieuwe afspraken met verschillende organisaties gemaakt die vanaf 1 januari 2022 deze activiteiten en diensten gaan verzorgen. Zo zet Gemeente Alphen aan den Rijn zich in voor vitale en gezonde inwoners die zelfstandig zijn en kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners terecht bij de Coöperatie Dichtbij in de Rijnstreek, met de volgende leden: Kwadraad, Gemiva, ActiVite, de Binnenvest, Ipse de Bruggen, Kwintes en Sociaal Domein Kompas. Voor inwoners die Wmo-ondersteuning hebben via Participe zoals huishoudelijke hulp, een rolstoel of Persoons Gebonden Budget (PGB) verandert er nu niets, zij behouden deze ondersteuning. In het najaar horen deze mensen welke partij per 2022 de Wmo-ondersteuning regelt. Voor inwoners die nu ondersteuning krijgen van Tom in buurt, Gewoon Thuis en Lumen verandert er dit jaar ook niets. Met hen wordt dit najaar contact opgenomen met de nieuwe partij vanaf 2022.

Bron: Activite/Alphen aan den Rijn, 22 juli 2021
Zie ook:
https://www.alphenaandenrijn.nl/Inwoners_en_bedrijven/Gemeenteberichten_en_bekendmakingen/Sociaal_domein_2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *