Alle gegevens over aanbestedingen RWS gedeeld met ACM – Aanbestedingsnieuws

Alle gegevens over aanbestedingen RWS gedeeld met ACM

Als publieke opdrachtgever is RWS verplicht om gegevens over de aanbestedingen te delen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De ACM gebruikt deze data voor het toezicht op naleving van de Mededingingswet.  We leverden de gevraagde data als de ACM daar om verzocht. Voortaan haalt de ACM deze informatie rechtstreeks op bij Tenderned.

Dit betreft alle gegevens van op Tenderned gepubliceerde aanbestedingen van Rijkswaterstaat, ook van inkoop die niet Grond- Weg- en Waterbouw betreft. Voor inschrijvers is het van belang dat zij hiervan kennisnemen. Wilt u niet dat uw gegevens bij deelname aan een aanbesteding worden gedeeld, schrijf dan niet in op de aanbestedingen van Rijkswaterstaat.

Jaarlijks besteedt RWS projecten en diensten aan met een totaal volume van 3 tot 4 miljard euro. Partijen die voor of met RWS willen werken, krijgen met hun aanbestedingsprocedures te maken. Daarbij streeft de dienst naar eigen zeggen naar duurzaam effectieve concurrentie, een efficiënt aanbestedingsproces en een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Bron: RWS, 19 augustus 2022

NDR In een bijgewerkte versie van het stuk vonden de redactie van Aanbestedingsnieuws de zin:

We leverden de gevraagde data als de ACM(externe link) daar om verzocht. Voortaan haalt de ACM deze informatie rechtstreeks op bij TenderNed.

Dat valt nogal op. De ACM moet de gegevens van aanbestedingen RWS van TenderNed halen. Waar het al stond, dus. Dus gaan de betrokken ambtenaren nu precies meer of minder doen? Wie had er de baan om alles wat al op TenderNed staat, ook aan het ACM te melden? Dat is dan Weer een flesje Ambtenarenzweet. Minder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *