Aanvullend vervoer Schiedam nu weer naar Noot

Nadat 2 jaar terug na veel rumoer ondernemer Bios de opdracht afstond aan Connexxion, is het aanvullend vervoer in de regio Schiedam -Vlaardingen Maassluis, nu gegund aan taxivervoerder Noot. Noot wordt per 1 augustus verantwoordelijk voor het aanvullend vervoer. Dat blijkt uit het gunningsbericht op TenderNed.

Het contract heeft een geraamde waarde van €2,5 miljoen maar is gegund voor €3,3 miljoen. Leerlingenvervoer wordt in de regio Schiedam-Waterweg apart aanbesteed. Per 1 augustus 2018 wordt een het nieuwe contract gesloten. Dat contract ziet toe op de uitvoering van de ritaanname, ritplanning en uitvoering van (taxi-)ritten. Er wordt aansluiting gezocht bij leerlingenvervoer in de drie gemeenten, maar deze wordt via een aparte opdracht aanbesteed. In november 2017 was er al een marktconsultatie / informatiebijeenkomst voor georganiseerd.

©BBP 2017

De aanbesteding is uitgevoerd door de inkoopsamenwerking ROG-plus. Ongeveer 9.000 mensen maakten gebruik van het regiovervoer in 2016. Er zijn circa 10.000 pashouders, waarvan er 2.000 op regelmatige basis reizen.

Bij het eer-vorige contract was ZCN was tot 1 augustus 2016 de contracthouder van de Opdracht (sedert 2013). ZCN had de klus uitbesteed aan onderaannemer Bios Personenvervoer (h.o.d.n. ‘Reva Taxi B.V.’). Bios huurde personeel in van ZCN.

Ruim 70% van deze werknemers zijn oud-werknemers van Connexxion. De Opdracht was namelijk in 2013 overgegaan van Connexxion naar Bios. Bios heeft toen ten minste 75% van de betreffende werknemers overgenomen. Die werknemers konden dus in 2016 niet met een beroep op de OPOV-regeling (overgang van onderneming) weer niet terug naar Connexxion. Ze kunnen nu opnieuw solliciteren bij Noot.

Bron: TenderNed, 4 april 2018

Zie eerder op Aanbestedingsnieuws:

Rechter: geen overgang onderneming regiotaxi Waterweg

 

Zie ook Taxi Pro:

Noot wint aanbesteding Regiotaxi Waterweg

redactie Auteur

Geef een reactie