Aannemer Roelofs klaar met herinrichting Putten, fase 2 volgt – Aanbestedingsnieuws

Aannemer Roelofs klaar met herinrichting Putten, fase 2 volgt

Ruim een jaar na de start van de werkzaamheden is de grootschalige reconstructie van het Kerk- en Fontanusplein afgerond. Het nieuwe plein is geopend met een video. “In de video wordt letterlijk en figuurlijk ingezoomd op alle aspecten van de vernieuwde pleinen. Van het groen tot aan het nieuwe kunstwerk. Van de waterpartij tot aan de verlichting”, aldus verantwoordelijk wethouder Roelof Koekkoek. De openingsvideo is vanaf vandaag te zien op de website en de social mediakanalen van de gemeente Putten.

Met de presentatie van de video rondt de gemeente Putten het eerste deel van het Centrumplan af. “Het gaat om een omvangrijke klus”, zegt wethouder Koekkoek. “Nu de pleinen klaar zijn, gaan wij in 2022 verder met de grootschalige reconstructie van de winkelstraten.” De bedoeling was om meteen door te pakken, maar op verzoek van de winkeliers wordt een pas op de plaats gemaakt. “De lockdown heeft er behoorlijk ingehakt. Het is niet wenselijk om dan nu meteen de winkelstraten op te breken. Vandaar dat wij gehoor hebben gegeven aan het verzoek van de winkeliers en ook van de lokale VVV om het tweede deel van het Centrumplan in 2022 uit te voeren.”

De opdracht van de gemeenteraad aan het college van burgemeester en wethouders was om van het Kerk- en Fontanusplein één geheel te maken. Met daarbij bijzondere aandacht voor het multifunctionele gebruik van de pleinen. Met als prioriteit de weekmarkt en gratis parkeren.

Volgens Koekkoek is dat gelukt: “Dat alles één geheel is geworden zie je het best op de woensdagen tijdens de markt. Bijzondere aandacht is besteed aan de verlichting van de pleinen. De nieuwe verlichting is functioneel en zorgt voor sociale veiligheid. Daarnaast worden de Oude Kerk en het gemeentehuis op een bijzondere manier uitgelicht”. De reconstructie is op een duurzame manier gedaan. “Wij hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van oude materialen. Ook is er extra aandacht besteed aan een duurzame waterberging. Daarnaast is de verlichting energiezuinig”, aldus de wethouder.

Naast een nieuwe waterpartij en spelelementen voor kinderen is er ook een nieuw kunstwerk geplaatst. Het gaat om een edelhert uitgevoerd in cortenstaal. Het hert is gemaakt naar het ontwerp van de Puttense kunstenares Mayella Geskus. Ook het kunstwerk wordt op een bijzondere manier uitgelicht.

Roelofs heeft de gemeente Putten ondersteund bij de vernieuwing van deze pleinen. Een opsomming van de ingezette diensten:

 • Opstellen inrichtingsontwerp
 • Uitwerken parkeervisie voor de pleinen
 • Ontwerpen riolering (infiltratie)
 • Opstellen groenplan
 • 3D weergave van het winkelgebied door het R
  ©Roelofs 2021

  oelofs Designlab, dat ook is ingezet richting de omgeving en burgers en een belangrijke rol had in burgerparticipatie

 • Voorbereiden sanering
 • Besteksvoorbereiding
 • Begeleiden aanbesteding (prijs-kwaliteit)
 • Projectbegeleiding na de aanbesteding: Projectmanagement, directievoering en toezicht

Meer over ons advies- en ingenieursbureau:

Bron: Putten, 25 augustus 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *