Aanbesteding Zwembad de Banakker gegund aan Sportfondsen Groep – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding Zwembad de Banakker gegund aan Sportfondsen Groep

Het beheer van zwembad de Banakker in Etten-Leur is gegund aan de Sportfondsen Groep uit Amsterdam. Het beheer is risicodragend aanbesteed. Eerdere concessies waren voor kortere perioden. De concessie wordt nu voor 10 jaar verstrekt. Bovendien komt er een nieuw bad, voorafgaand aan het nieuwe beheer. Dat bad verrijst in 2018. De aanbesteding voor het beheer liep vanaf januari 2016 en is drie keer gewijzigd.

Sportfondsen groep is een private onderneming, volgens een fondsenconcept dat in 1923 is bedacht door Hans Bierenbroodspot, om de bouw van een zwembad te kunnen betalen. De huidige Sportfondsen Groep is gevestigd in Amsterdam, waar het ooit begon met het Sportfondsenbad Oost. “We zijn begonnen met tachtig zwembaden in Nederland en we hebben inmiddels driehonderd sportaccommodaties. Het ‘shared service center’ zorgt voor de totale ondersteuning zoals personeelszaken, ict, financiën, marketing en ga zo maar door, zodat de mensen ter plaatse zich puur kunnen richten op datgene  wat bij hen moet gebeuren, met hun eigen team, voor hun bezoekers, binnen hun eigen gemeente.

De bouw van de Banakker is oospronkelijk aanbesteed als DBM-overeenkomst en is in november 2016 gegund aan Pelikaan Bouwbedrijf, uit Doorne, voor een bedrag van €8,6 miljoen. Het ontwerp is van Hooper Architects. Pelikaan is nog 25 jaar verantwoordelijk voor de onderhoud van het gebouw, samen met Hellebrekers Technieken. De exploitant heeft daarmee geen omkijken naar de techniek, hij hoeft volgens aannemer Pelikaan “niet eens in de installatieruimte te komen: zowel de dagelijkse taken als het langdurig onderhoud worden volledig verzorgd.”

Zie verder:

http://www.pellikaan.com/projects/zwembad-de-banakkers-etten-leur

aanbesteding zwembad De Banakker getekend

Zie de concessie:

https://tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/documenten/akid/2e19658ff7a73140c015758223270543/pageId/D909D/huidigemenu/aankondigingen/da/false/cid/112174/cvp/join

en de bouwopdracht

https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/documenten/akid/6d190bc814c58be9801ec8e4bcf6ff72/pageId/D909A/huidigemenu/aankondigingen/da/false/cid/128086/cvp/join

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *