Aanbesteding sportcomplex Haamen gestaakt: te hoge inschrijvingen – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding sportcomplex Haamen gestaakt: te hoge inschrijvingen

Ee nmeervoudig onderhandse aanbesteding in De Haamen in de gemeente Beek in Limburg, voor de verbouwing van een sportcomplex is stopgezet. De verbouwing is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het bedrag waarmee op de aanbesteding werd ingeschreven, waas 2x zo groot als het budget dat ervoor was uitgetrokken door de gemeenteraad.

De gemeenteraad heeft, zo bericht de gemeente, op 15 januari jl. een krediet van €768.000 euro beschikbaar voor de verbouwing en renovatie van De Haamen. Uit de aanbesteding blijkt dat marktpartijen een bedrag van circa 1.070.000 euro nodig hebben om het pakket van eisen en wensen uit te kunnen voeren. Volgens de aanbestedingswetgeving is de gemeente verplicht een aanbesteding stop te zetten als die boven budget is ingeschreven.

Het stopzetten van de aanbesteding betekent dat deze zomer niet met de geplande indoorverbouwing kan worden begonnen. Ook moet met alle betrokkenen worden onderzocht hoe de aanbesteding opnieuw in de markt gezet kan worden.

Voor alle betrokken partijen is het een teleurstelling dat de geplande verbouwing niet door kan gaan. Voor de gebruikers en het personeel van De Haamen wordt op maandagavond 18 juni om 20.30 uur op het sportcomplex een informatieavond georganiseerd. Daar worden zij bijgepraat over de stand van zaken en de vervolgstappen die genomen moeten worden.

Het aanbrengen van een nieuwe sportvloer in sporthal 1 maakt geen onderdeel uit van deze aanbesteding en zal volgens planning deze zomer worden uitgevoerd.

Bron: Gemeente Beek, 14 juni 2018

Redactie AN bij de aanbesteding zijn 6 tenders te vinden, die dateren uit 2014 en gepubliceerd zijn via Aanbestedingskalender: De ontwikkelingen rondom Sportlandgoed De Haamen zijn een van de grotere van de Gemeente Beek. De sporthal De Haamen is

©Beek 2014

al vele jaren volledig bezet door Beekse scholen en binnensportverenigingen en ook van het zwembad wordt veelvuldig gebruik gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *