Aanbesteding renovatie Spooldersluis – RWS – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding renovatie Spooldersluis – RWS

Laatst geupdate op april 5, 2023 door redactie

Spooldersluis. Foto: © RWS

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding voor de renovatie van het Spooldersluiscomplex in Zwolle gepubliceerd.

Deze is te vinden op de website van TenderNed(externe link). In de opdracht legt RWS nadruk op duurzaamheid, innovatie en hinderbeperking voor de omgeving.

Grondige opknapbeurt

Het hele complex krijgt een grondige opknapbeurt: de Spooldersluis, het bijbehorende bediengebouw en de Spoolderbrug voor het wegverkeer. RWS vervangt de aandrijving en bewegingswerken voor het openen en sluiten van de sluisdeuren en de ophaalbrug. Ook elektrische installaties, kabels, verlichting en seinen worden vervangen. Daarnaast herstelt RWS het betonwerk en worden de stalen delen van de sluisdeuren en de brug van een nieuwe laag verf voorzien.

Voor het selecteren van de meest geschikte opdrachtnemer gebruikt RWS de concurrentiegerichte dialoog light. In dit proces blijft RWS dus het gesprek met de markt voeren over de beste aanpak. In de eerste fase – tot juli 2023 – selecteert RWS op basis van die gesprekken maximaal vier partijen om daadwerkelijk in te schrijven. Vanaf augustus volgt de tweede dialoogfase. Eind 2023 bepaalt RWS de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Bron: RWS 14 maart 2023

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 15 maart 2023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *