Aanbesteding gerechtsdeurwaardersdiensten CJIB afgerond – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding gerechtsdeurwaardersdiensten CJIB afgerond

Op dinsdag 6 juli 2021 heeft het CJIB met 37 gerechtsdeurwaarderskantoren overeenkomsten getekend. Hiermee is de aanbesteding gerechtsdeurwaardersdiensten van het CJIB succesvol afgerond. De dienstverlening gaat in per 1 november 2021 voor de periode van maximaal acht jaar. De gerechtsdeurwaarderskantoren die zijn geselecteerd, sluiten het best aan op twee gunningscriteria, namelijk om persoonsgericht en maatschappelijk verantwoord te incasseren en om tijdig en betrouwbaar de verhaalbaarheid te herkennen.

De gerechtsdeurwaarders die voor het CJIB werken, zullen dat op maatschappelijk verantwoorde wijze moeten doen; enerzijds streng en rechtvaardig, anderzijds rekening houdend met de persoonlijke omstandigheden van de betrokkene. Gerechtsdeurwaarders hebben andere (wettelijke) mogelijkheden dan het CJIB om vorderingen te innen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld huisbezoeken afleggen, waardoor zij persoonlijk de situatie kunnen beoordelen. Mensen die wel willen, maar niet kunnen betalen worden op deze manier onderscheiden van mensen die dat wel kunnen.

De gunningscriteria van de aanbesteding sluiten aan op de Rijksincassovisie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De visie heeft tot doel om overheidsinstanties meer samen te laten werken, zodat er beter rekening wordt gehouden met de mogelijkheden en omstandigheden van iemand met schulden. Bij het opstellen van de gunningscriteria is ook rekening gehouden met de wensen van opdrachtgevers van het CJIB en de input die gerechtsdeurwaarders hebben gegeven tijdens een brede marktconsultatie.

Bron: CJIB https://www.cjib.nl/nieuws/aanbesteding-gerechtsdeurwaardersdiensten-succesvol-afgerond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *