Aanbesteding doodsteek van Haagse Koningskermis

De Haagse Koningskermis dreigt het loodje te leggen als gevolg van de aanbesteding ervan. Groep de Mos wil dan ook dat de gemeente Den Haag de openbare aanbesteding voor de Koningskermis helemaal intrekt. Net gisteren was de Koningskermis 2018, de grootste tot nu toe, op het Malieveld afgelopen.

Woordvoerder Ralf Sluijs: “Openbare aanbesteding kan de doodsteek worden voor de enige, echte

©Groep De Mos 2018

Koningskermis van Nederland.” Dus heeft de lokale partij van oud-PVV’er Richard de Mos vragen gesteld aan het college van Den Haag.

Aanbestedende dienst The Hague Marketing Bureau van directeur Marco Esser, heeft per brief aan de organisatie van de Koningskermis laten weten dat vanaf 2019 de exploitatie van de kermis openbaar aanbesteed gaat worden. Groep de Mos wil weten of de gemeente tevreden is met de huidige organisatie: Bureau de Kermisgids. Daaarnaast wijst de Groep de Mos / Hart voor Den Haag erop, dat de grond van het Malieveld in bezit is van Staatsbosbeheer. Hoe kan The Hague Marketing het gebruik van de grond van Staatsbosbeheer openbaar aanbesteden?

Ook wil men weten of het college bereid is de openbare aanbesteding te schrappen en om de tafel te gaan met de huidige organisatie? Zo neen, waarom niet? Zo ja, op welke termijn? “De hoogste bieder mag het dan gaan organiseren, een kind kan uitrekenen dat de bezoekers daardoor duurder uit zullen zijn,” aldus Sebastiaan Vonk van de huidige organisatie Bureau de Kermisgids.

Eerder wilde Groep de Mos ook al een aanbesteding voor het Spuiforum direct stop zetten, bij gebrek aan noodzaak. Groep de Mos wil bovendien niet dat er zo’n groot risico genomen wordt door de opdracht te gunnen aan een “noodlijdend bouwbedrijf”.

Bron: Hart voor Den Haag, 27 april 2018
Zie ook:

27 april 2018 Schriftelijke vragen Haagse Koningskermis

redactie Auteur

Geef een reactie