Aanbesteding Crezéepolder moet opnieuw – Aanbestedingsnieuws

Aanbesteding Crezéepolder moet opnieuw

De provincie Zuid-Holland gaat een aanbesteding voor de Crezéepolder en Nieuwlekkerland opnieuw houden. Zuid-Hollands Landschap, een van de 12 Landschappen, een keten van particuliere natuurbeheerders (o.a. via de Postcodeloterij) had in eerdere instantie de aanbesteding gewonnen. De gronden werden via www.biedboek.nl in de aanbieding gebracht.

Damdoorbraak Crezeepolder ©Zuid-Holland 2017

De provincie heeft voorjaar 2017 een proces opgestart voor onder ander de openbare verkoop van grond in de Crezeepolder en de polder Nieuw-Lekkerland. Helaas is nu gebleken dat er in dit verkoopproces intern procedurele fouten zijn gemaakt. Gedeputeerde Staten hebben op grond daarvan besloten niet tot gunning over te gaan.

De Crezéepolder is een deltanatuurgebied bij Ridderkerk. De bedoeling is eb en vloed weer in het gebied te laten terugkeren. Zo komen volgens de provincie ook bijzondere planten en dieren terug die door de aanleg van de Deltawerken uit het Nederlandse landschap zijn verdwenen. De provincie Zuid-Holland is in april 2015 van start gegaan met de omvorming van de Crezéepolder tot 72 hectare groot waterrijk natuur- en wandelgebied. De aansluiting van de polder op het getij via de rivier de Noord is de laatste stap in de ontwikkeling van het natuurgebied.

Zuid-Holland heeft als streven om in het eerste kwartaal van 2018  een nieuwe verkoopprocedure voor de Crezéepolder te starten. Aankondigingen hiervoor zullen via de provinciale website en lokale media worden gedaan. Omdat er voor Nieuw-Lekkerland maar 1 inschrijver voldeed aan de gestelde eisen zal met deze aanbieder een gesprek volgen, zo meldt de provincie.

Bron: Zuid-Holland, 8 november 2017

 

1 thought on “Aanbesteding Crezéepolder moet opnieuw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *