Aanbesteding Brabantse zonnepanelen gegund aan Gutami

Gutami Solar heeft een aanbesteding van 12 gemeenten in Zuidoost-Brabant gewonnen om circa 7.500 koopwoningen van zonnepanelen te gaan voorzien. Het bedrijf was een van de 2 inschrijvers voor de aanbesteding. Gutami Solar is een groothandel en distributeur van PV-materialen uit België.

Provinciale Staten van Brabant heeft die 12 gemeenten eerder afgelopen februari in dit verband geholpen met het verstrekken van een lening van €27,1 miljoen. Dat is geschied via een vehikel genaamd Tautus, dat is opgericht door Stefan Pieters van Fooq,en Gerben Pek van Gutami Solar.

De lening komt alleen ten goede aan 7 van de 12 gemeenten: de gemeenten Eindhoven (€ 15,3 miljoen),
Geldrop-Mierlo (€ 3 miljoen), Gemert-Bakel (€ 1,3 miljoen), Son en Breugel (€ 1,3 miljoen), Valkenswaard (€ 2,4 miljoen) en Waalre (€ 1,2 miljoen),en mogelijk ook aan de gemeente Cranendonck (€ 1,3 miljoen). De Provincie kan op basis van de Verordening treasury Noord-Brabant de Immunisatieportefeuille inzetten, zo liet het weten in de raadsbrief van 22 januari.

©gutami 2018

Het gaat om een Collectieve Inkoop Zonnepanelen Noord-Brabant en Limburg, dat in Groningen is gevestigd. Een dergelijke collectieve Inkoop verloopt ook voor Noord-Holland en Utrecht. Daar won eind december Tautus en SolarNRG een veiling. Gutami is ook winnende leverancier van SamenZonneEnergie in Flevoland, NoordUtrecht en Noord-Veluwe.  en op dezelfde manier is een collectieve inkoop  voor zonnepanelen in Zuid-Holland en Zeeland georganiseerd.De collectieve inkopen worden aan de huiseigenaar gebracht door de Vereniging Eigen Huis. In België won Gutami zo ook al 11 van de 12 veilingen.

Op TenderNed is een gegunde aanbesteding te vinden van de Brabantse inkoopsamenwerking Bizob voor 12 gemeenten voor zonnepanelen, gedateerd 24 april 2018.

  • Perceel 1: Gemeenten Asten, Deurne en Someren
  • Perceel 2: Gemeenten Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel en Laarbeek
  • Perceel 3: Gemeenten Best en Son en Breugel
  • Perceel 4: Gemeenten Cranendonck, Valkenswaard en Waalre
  • Perceel 5: Gemeente Eindhoven

De overeenkomst bestaat uit:

– de levering en in werking stelling van zonnepanelen; – het onderhouden van de zonnepanelen en bijbehorende installatie voor een periode van vijftien jaar; – het voeren van de energie- en financieringsadministratie van de deelnemers; – overnemen van het debiteurenrisico.

Die order is voor €36.921.796 gegund aan Solar Centrum Noord BV. Dat blijkt nu te zijn omgedoopt tot Gutami Solar, volgens Gutami.

Bron: Solar Magazine / Tautus / Tenderned.

Zie ook: https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=51&t=179625

Gutami wint order van tientallen miljoenen euro’s voor zonnepanelen op Brabantse woningen

 

redactie Auteur

Geef een reactie