Nieuwe aanbesteding bosbeheer Tilburg – Aanbestedingsnieuws

Nieuwe aanbesteding bosbeheer Tilburg

Foto: Tilburgsbos.nl

De gemeente Tilburg heeft op Tenderned een aanbesteding geplaatst voor het beheer van haar bossen. Het gaat om 26 bosgebieden, met in totaal zo’n 600 hectare bossen en heidegebied.

Voor wie denkt dat het beheer van bossen wordt uitgevoerd door boswachters, nee. De gemeente Tilburg had het beheer en onderhoud van de Tilburgse bossen tot eind 2018 aanbesteed bij firma Boomrooierij Weijtmans B.V. uit Udenhout. Een praktijk die is uitgevonden in Eindhoven, daar garant stond voor massale kap en nu dus overwaait naar het omliggende Tilburg. Een volgende stap is misschien het uitbesteden van bejaardenzorg aan Slagerij van Kampen.

Het beheer volgens de nieuwe aanbesteding heeft betrekking op een overeenkomst met een looptijd van één jaar en gaat in op 1 mei 2019 en eindigt op 30 april 2020. De opdrachtgever kan te kennen geven om de overeenkomst met één half jaar te willen verlengen. De aanbestedende dienst is gerechtigd om deze overeenkomst vier keer met één half jaar te verlengen. De maximale looptijd van de overeenkomst is derhalve drie jaar.

Het beheer bestaat uit:
– het uitvoeren van het integrale bosonderhoud in de 27 bosgebieden;
– onderhouden van de MTB-route (Mountainbike route)
– onderhouden van de ruiterpaden

En hiermee bedoelt men onder andere het zorg dragen voor voldoende veiligheid in bossen, het behoud en ontwikkeling natuurwaarden zoals biodiversiteit, het behouden en vergroten van de recreatieve waarde van de bosgebieden. Volledige omschrijving vind u in het programma van eisen in de aanbestedingsdocumenten.

Bron: Tenderned.nl, 29 januari 2019, https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/157156;section=0

en Stadbos013 http://www.stadsbos013.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *