Aanbesteding belegd bij staatssecretaris Mona Keijzer – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Aanbesteding belegd bij staatssecretaris Mona Keijzer

Aanbesteding is, evenals mededinging en marktwerking, belegd bij staatssecretaris Mona Keijzer (CDA), onder verantwoordelijkheid van Minister Wiebes (VVD) die in het nieuwe kabinet Minister van Economische Zaken wordt. Eerder vielen deze onderwerpen direct onder de verantwoordelijkheid van toenmalig Minister Kamp (VVD).

De Volendamse Mona Keijzer heeft een katholieke achtergrond en heeft rechten en bestuursrecht gestudeerd. Sinds 26 oktober 2017 is zij staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Ze was onder meer wethouder in de gemeente Waterland. Van 2007 tot 2012 was ze wethouder in Purmerend, waar ze Wmo en welzijn, zorg en jeugdzorg, sport en recreatie in haar portefeuille had.

Staatssecretaris Mona Keijzer is een nieuw gezicht, al maakte zij zich in de Tweede Kamer al sterk voor duidelijke regels voor aanbesteding, en voor het gebruiken van de concurrentiegerichte dialoog en raamovereenkomsten. Voor Minister Eric Derk Wiebes is aanbesteden ook niet nieuw, zo was hij verantwoordelijk voor de aanbesteding van de broedkamer, schreef aanbestedingsnieuws al eerder: “Stukken lezen? Wiebes is superman niet” Van 4 februari 2014 tot 26 oktober 2017 was hij staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte II.

Bron: Staatscourant 2017, 62775

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *