Aanbesteding A1 voorlopig gegund aan Heijmans voor 127 miljoen

Rijkswaterstaat heeft de aanbesteding voor het werk aan de A1 Apeldoorn – Azelo (fase 1) voorlopig gegund aan Heijmans. De opdracht betreft de verbreding van de A1 tussen Twello en Deventer en tussen Deventer-Oost en Rijssen. De (design & construct) opdracht heeft een waarde van € 127 miljoen. Heijmans gaat het werk in de periode 2018-2020 uitvoeren.

Het gaat hierbij om het traject tussen Twello en Deventer en tussen Deventer-Oost en Rijssen. Rijkswaterstaat selecteerde in een eerdere instantie 5 aannemers om een plan en begroting voor het werk af te geven. Daaruit is Heijmans als beste getrechterd op basis van de Best Value aanpak van Rijkswaterstaat. e. De aanpak van Best Value (PDF, 548,96 kB) beslaat het gehele proces – van de eerste voorbereidingen tot en met de realisatie van een project – en doorloopt daarin 4 fasen. Rijkswaterstaat zet Best Value in voor ingenieursdiensten en Design & Construct-opdrachten “wanneer er voldoende concurrentie op de markt is. En wanneer er genoeg punten zijn waarop de potentiële opdrachtnemers zich van elkaar kunnen onderscheiden.”

©Rijkswaterstaat 2018

Normaal gesproken start de aanbesteding nadat de minister het tracébesluit (TB) heeft vastgesteld. Voor de A1 zou dit naar verwachting in het voorjaar van 2018 zijn. Ook hier start de aanbesteding voorafgaand aan het besluitvormingsproces. Rijkswaterstaat zegt daarover: “omdat we met de omgeving (provincies en regio) afspraken de verbreding van fase 1 in 2020 te realiseren, starten we nu al met de aanbesteding en loopt deze parallel aan de voorbereiding en de vaststelling van het TB.”

Bron: Heijmans/Rijkswaterstaat, 6 april 2018

redactie Auteur

Geef een reactie